Psí návštěva ze Širokodaleka

20.1.2024 11:57

Pro radost nás všech k nám do školní družiny přijela velmi milá návštěva.


Pro radost nás všech k nám do školní družiny přijela ve čtvrtek 11.1.2024 velmi milá návštěva. Byla to návštěva po všech stránkách neobyčejná, kdy jsme si mohli společně pohrát a popovídat se dvěma psími slečnami s krásnými jmény Fidorka a Borůvka.

Obě to byly plně certifikované psí terapeutky, které pod vedením pana Filipa Suka ze Širokodaleka pomohly už mnoha lidem svým léčivým přístupem. Povídali jsme si o pejscích a jak umět číst jejich mimiku. O tom, jak s pejsky komunikovat a že pro člověka je každý takový pejsek víc než jen kamarád. Viděli jsme i něco z toho co Fidorka s Borůvkou umí a některé věci jsme si vyzkoušeli i přímo s nimi. A tak jsme si například společně všichni vyzkoušeli povel "mrtvý - živý" a moc se u toho nasmáli.

Nejvíce a bez výjimky nám všem se pak líbila společná hra na schovávanou. Všechny děti dostaly psí pamlsek, schovaly se po celé místnosti a koukala jim jen natažená ručička s dobrotou a po vpuštění Fidorky a Borůvky do třídy byly všechny objeveny :) A že nás bylo opravdu dost! Když jsme si pak s dětmi příští den o návštěvě ještě povídali, na otázku komu se návštěva líbila nezůstala ani jedna ruka dole.

Líbila se nám moc a všem. Byla jako pohlazení a ještě i druhý den nám z ní zůstal úsměv :).

 

Bc. Pavlína Janalíková