Projekt Dofe na ZŠ Labská

10.8.2022 09:16

Ve školním roce 2021/22 probíhal u nás na škole opět projekt DofE. Více v tomto článku.


I v tomto školním roce se někteří žáci osmých ročníků zapojili do seberozvojového projektu DofE, během kterého plnili tři aktivity a to pohyb, talent a dobrovolnictví. V rámci dobrovolnictví se žáci například věnovali úklidu odpadků ve svém okolí nebo vymýšleli program pro děti ve školní družině. Projekt ukončili začátkem června účastí na expedici, která proběhla na hradě Templštejn, kde se žáci zapojili do jeho údržby. Na hrad museli dojít sami bez pomoci učitelů a bez využití digitální techniky pouze s pomocí mapy. Během expedice nemohli utratit žádné peníze, spali ve stanech a museli si uvařit teplé jídlo. Žáci vše zvládli skvěle.

V minulém školním roce se zúčastnilo expedice šestnáct žáků a mnoho z nich dorazilo dne 7.6. do Rytířského sálu na brněnském magistrátu na slavnostní předávání cen DofE. Žáci si převzali mezinárodně uznávaný certifikát a odznak.

Díky tomu, že na ZŠ Labská projekt DofE každý rok úspěšně absolvuje mnoho žáků, získala naše škola cenu Lady Luisy Abrahams, za přínos neformálnímu vzdělávání. Cenu převzal pan učitel Daniel Andrášik, který na škole projekt vede a na závěr slavnostního předávání cen zazpívala naše bývalá žákyně Adéla Nováková, které děkujeme, že se této výzvy narychlo ujala.

Na konci tohoto měsíce se do projektu DofE budou moct přihlásit žáci budoucích osmých ročníků.

 

Mgr. Daniel Andrášik