Třída 5.A v projektu s Eko gymnáziem na 3. místě

22.6.2022 20:39

Další školní rok v projektu s Eko gymnáziem a úspěšné 3. místo týmu z 5.A.


Stejně jako minulý školní rok, tak i letos se naše třída 5.A spolu s několika vybranými školami zapojila do zajímavého projektu s Eko gymnáziem. Prožili jsme několik zajímavých vzdělávacích aktivit v rámci rozvoje polytechnických dovedností. 

V projektových dnech „Klima“ a „Mikro“ v prostorech gymnázia jsme např. studovali problematiku adaptace živočichů v různých podnebných pásech nebo jsme zblízka prozkoumali stavbu rostlin a jiných organismů pod mikroskopem. Mezi nejpopulárnější aktivity patřilo tvoření z LEGA, programování robotů či seznámení se s virtuální realitou.

Celý projekt jsme pro letošní rok ukončili červnovou celodenní „Přehlídkou polytechnických dovedností“, kdy se devět týmů snažilo sestrojit pohyblivé vozidlo na vodíkový pohon pomocí elektrolýzy, nebo se pokusit o sestavení a vzlétnutí dronu. Pro případ potřeby měli k dispozici také poradce z řad přítomných mentorů . K tomu měli malí vědci ještě za úkol doprovodit svůj výkon vlastní vytvořenou prezentací v PowerPointu a svoji tvorbu přiblížit ostatním týmům i porotě. Hodně zde šlo o týmovou spolupráci a kreativního ducha, ale také nám velmi pomohla čerstvá zkušenost z hodin informatiky, kde jsme se prezentacemi zabývali. Šikovní byli všichni, ale jeden z našich tří týmů s názvem „Auťáci“ se dokonce umístil na krásném 3. místě! Nejenže auto sestrojili, rozpohybovali, doprovodili pěknou prezentací, ale dokázali o tom ještě povykládat před publikem. Úspěšnému týmu patří velká gratulace!

Odkaz na video https://drive.google.com/file/d/1I4iGIHXLpVSFPk0lbnlaNQ7imP0BF9RN/view?usp=sharing

Za vyučující Ondřeje Gregora a Pavlínu Vodičkovou, kteří se akcí rovněž aktivně účastnili, sepsala           

Kateřina Ježová

třídní učitelka