Úspěch třídy 4. A v projektu s EKO GYMNÁZIEM

8.6.2021 11:04

Žáci 4. A se zapojili do celoročního projektu na téma polytechnika. V článku se dočtete o jejich úspěchu.


V pondělí 31. 5. vyvrcholil několikaměsíční projekt pod názvem Přehlídka polytechnických dovedností, který pořádalo EKO gymnázium a do něhož byli zapojeni žáci z několika škol. Ze ZŠ Labská to byla třída 4. A. Žáci této třídy tak navázali na prvotní spolupráci před Vánocemi loňského roku, kdy se zúčastnili projektového dne na téma minerálů ve formě „únikové poznávací hry“ v ICT učebně.

Již brzy zjara, ještě v době distanční výuky, tedy začali v rámci vytvořených týmů na online schůzkách plánovat prototypy ekologických dopravních prostředků. Nebylo to vůbec jednoduché z několika důvodů: neměli žádné zkušenosti ani znalosti například z fyziky, některé nápady se časem ukázaly jako nerealizovatelné, a celé to navíc samozřejmě ztěžovala i situace, kdy se děti nemohly fyzicky setkávat. 

Nicméně se naši malí projektanti nevzdali a po zahájení prezenční výuky ve své činnosti pokračovali, některé týmy se setkávaly i několikrát týdně po vyučování. I když se ne vše podařilo podle jejich původních představ, dokázali své různorodé projekty dovést až k prezentaci na zmíněné přehlídce, která probíhala prostřednictvím spojení přes platformu Teams. 

Členové poroty EKO gymnázia v závěru ocenili tři týmy z dvanácti, další tým pak dostal ještě cenu diváků prostřednictvím hlasů každého zúčastněného týmu. Jeden z našich čtyř týmů (se zajímavými názvy LOUPÁCI, PETKY, TECHNOŠVÁBI a TESLA 4. A) se nakonec umístil! A který z nich to byl?

Do výběru poroty se dostal dívčí tým pod názvem PETKY. Děvčata sestrojila plovoucí vor z PET lahví, které by jinak skončily nevyužité v odpadu. Vor byl zcela funkční, což dokládá přiložené video.

Všem prezentujícím patří můj velký obdiv a uznání, a to nejen za vytrvalost a sílu překonávat překážky, ale i za odvahu veřejně vystoupit!

Prezentace všech týmu můžete zhlédnout níže, a opravdu za zhlédnutí stojí!

                                                                                                              Kateřina Ježová, třídní učitelka

 

Vítězné PETKY

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTS21l9ZIxyxNj7otBkCJrOk-clRVhwBhB8iB8GHav2a-zu62oWzGflunO8Yh6zJ6l2x0LTQy3FOiNj/pub?start=true&loop=false&delayms=5000&slide=id.p15

Loupáci

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQmhDk1CljGzboocUWMnNxGphErv4PenzuVZfOz8PGAi3BG31f0FwHfV_R6rkWu9RgnMgxxpq3ROJ8K/pub?start=true&loop=false&delayms=5000&slide=id.p4

Technošvábi

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vSETRUcmRhxFK8OCliBDsLmVDtUSpCpOgCdZJTPTpWHBv1InuzJMh8YJkutN4agaM93SAP80H-KZmwo/pub?start=true&loop=false&delayms=5000&slide=id.p3

Tesla 4.A

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRlKop0DrT72UrjtfCh8XfWE5SGpB5rkchuqBjmOVs34zyixPjwptXUJ_CKlfXpJeNH-SnxnS0ncwP5/pub?start=true&loop=false&delayms=5000&slide=id.p3