Vánoce ve 4.B

4.1.2022 11:25

Jak prožili ve 4.B prosinec? Více v článku.


Se třídou 4.B jsme dne 9.12.2021 navštívili v Letohrádku Mitrovských VÝSTAVU BETLÉMŮ .  Příjemným vánočním prostředím a celou výstavou nás prováděl pan vystavovatel. Děti viděly betlémy nejenom z Česka, ale i ze zahraničí. např. Bolívie, Španělska, Afriky aj. , vyrobené z různých materiálů : dřevo, plast, ovčí vlna ,vosk, pletený, pečený aj. Všude kolem nás vonělo napečené vánoční cukroví a vše zdobila vánoční výzdoba. Ve spodním patře si děti vyslechly příběh o narození Ježíška až po ukřižování Ježíše Krista. Zazpívaly si koledu "Narodil se Kristus pán". Celá výstava se dětem moc líbila. Na závěr si děti v zahradě Letohrádku postavily sněhuláka.

V pondělí 13.12. 2021 šly děti do Linky Kosmonautů na vánoční dílny. Vyráběly si vánoční květináče nebo andílky, upekly si perníčky a vyslechly si zajímavé pranostiky a svátky, které nás provázejí po celý Advent. Děti byly moc šikovné a výrobky se jim moc povedly.

V pátek 17.12.2021 probíhal ve třídě projekt Vánoce. Děti vyráběly dárečky pod stromeček i vánoční výzdobu. Vyrobily si : tučňákovu pokladničku, svícen, vánoční baňku, skřítka, betlém. Bylo to velmi náročné, ale nakonec se všechno zvládlo a podařilo.

 

Mgr. Kamila Horáčková

třídní učitelka