Ze dna až na vrchol v podání našich florbalistů.

24.1.2023 13:45

Do turnaje v nejstarší kategorii jsme nastoupili v úterý 15.11.


Tříčlenná skupina skládající se ze ZŠ Laštůvkova, ZŠ Labské a ZŠ Blažkova měla být pro naše reprezentanty lehkou zkouškou ve skupinové fázi městského kola. Opak se stal pravdou a ne příliš povzbudivé výkony se střelbou nám hned v úvodu nadělali starosti. Zápas se ZŠ Laštůvkova skončil po dominantním výkonu bez branek 0:0 a my se třásli o postup. Rázem bylo nutné zvítězit ve druhém zápase. To se povedlo a poměrem 2:0 jsme si zajistili postup.

V dalším týdnu jsme se opět vydali na halu Sportpoint v Brně, kde nás čekala dvojice soupeřů, kteří též ovládli své skupiny. Jednou z nich se stala ZŠ Slovanské náměstí. Tu jsme v úvodním duelu deklasovali obrovským rozdílem a podobným způsobem jsme ovládli utkání proti ZŠ Sirotkova. V ten samý den se hrálo i finále nejlepších týmů Brna. Celkově čtyřčlenná skupina nabídla několik zajímavým duelů, ale ve všech jsme ukázali sílu. Po dvou úvodní výhrách a remíze v posledním utkání se pořadí v tabulce neurčovalo snadno. Zajímavou shodou náhod finále se stalo, že na prvních třech místech byly školy se stejným počtem bodů, výher i brankového rozdílu. Nakonec musely rozhodnout až vstřelené branky, kde jsme měli o jednu více než ostatní a pohár pro mistry Brna v kategorii starších žáků byl náš.

V prvních měsících roku 2023 nás bude čekat krajské finále a snad i případný postup dále. Děkuji všem žákům za skvělou reprezentaci školy.