Naše škola žije sportem

10.12.2023 15:15

Přehazovaná, florbal, futsalová liga. Máme spoustu nadaných dětí.


Turnaj v přehazované

Čtvrťáci se zapojili do soutěže v přehazované mezi a školami.

Pondělí 13.11.2023 proběhlo okresní kolo škol v turnaji přehazované. Naše škola se do něj také zapojila a i přes neúčast pátých ročníků si vedla statečně. Navzdory věku, výšce a síle dokázal školní výběr urvat jeden bod ze tří utkání a v posledním sahal po dalším, který by ovlivnil i tabulkové postavení. Všem dětem děkujeme za účast a v příštím roce se načerpané zkušenosti budou velmi hodit.

 

ČEBS Cup 2023

První stupeň na florbalovém turnaji škol

Konec listopadu byl termín pro soutěž florbalistů pod hlavičkou ČF. Naše škola se jej zúčastnila již podruhé v řadě. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin po pěti školách. V naší se nacházela ZŠ Úvoz, ZŠ a MŠ Německé a zemské gymnasium, ZŠ Masarykova Brno, ZŠ a MŠ Horní Brno. Tým byl složen z dětí čtvrtých a pátých tříd a o jednoho třeťáka. Bohužel z řad studentů nebyl žádný brankář a výstroj si děti střídali po zápasech. Po těsných výsledcích s nejlepšími školami jsme se bohužel neprobojovali do semifinále. Přesto byl školní výběr chválen. Z turnaje jsme se rozloučili krásným 5. místem o výsledcích 5:7, 8:3, 9:7 a 4:5. Všem děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

 

Florbalové kolo 2. stupně

Začátkem listopadu proběhlo městské kolo ve florbale škol

Naše škola se tak, jako každý rok zúčastnila kategorie mladších a starších žáků ve florbale škol pod AŠSK. Především průběh první zmíněné kategorie byl narušen nepovolením startu jedné z našich žaček z absolutně nerelevantních důvodů. Přesto výběr školy postoupil do druhého kola, které však bylo konečnou v letošním působení.

Hůře si vedli starší žáci (8. a 9. ročníky), kteří v soutěži nedokázali navázat na předchůdce z loňských bronzových medailistů v kraji a vypadli tak hned v prvním kole. Všem žákům děkujeme za reprezentaci školy a těšíme se na další ročník.

 

Školní futsalová liga

Ke konci listopadu naši nejstarší žáci bojovali o postup do 2. kola ŠkoFL.

V letošním školním roce jsou žáci velmi aktivní při reprezentaci školy. Tentokrát se jednalo o 1. kolo školní futsalové ligy, které jsme dokonce jako pořadatelská škola skupiny 3 vedli. Celkově vybraní žáci sehráli dvě utkání proti ZŠ Chalabalova a ZŠ Kuldova. V prvním utkání jsme zvítězili 7:5 a ve druhem sice o jedinou branku, ale velmi krásnou z dílny Tondy Mahna, který balon vystřelil přes všechny hráče a rozhodl tak o výhře 7:6. Tabulkově se tak naši žáci umístili na 1. místě skupiny a postupují do 2. kola.