Adaptační dopoledne šesťáků

25.10.2023 19:27

Odvážní šesťáci na adaptačním programu.


Dne 18. října 2023 zavítali žáci tříd 6.A a 6.B v rámci adaptačního programu do lanového centra na Lesné. Byť počasí bylo chladné, nikoho z našich šesťáků to neodradilo zapojit se do všech aktivit, které pro ně instruktoři připravili.


Kromě seznamovacích her si všichni žáci zahráli na manažery ve fiktivních firmách a museli si domluvit 12 schůzek na 12 hodin, což se pro některé ukázalo jako problém. Občas se stalo, že schůzku se nepodařilo domluvit, jindy žáci zjistili, že mají sjednané dvě schůzky. Cílem této aktivity bylo předat si o sobě vzájemné informace a zážitky (oblíbené jídlo, oblíbený předmět ve škole, zážitky z prázdnin,…)


Další bojový úkol spočíval v rozdělení do skupinek, ve kterých se žáci učili týmové spolupráci a museli postavit konstrukci z plastového kelímku, papíru a lepicí pásky, do které umístili syrové vajíčko a celou konstrukci s vajíčkem pouštěli z věže. Všechna vajíčka pád z výšky přežila.


Po prezentaci projektů nastala nejdůležitější část celého programu a tou byl OBĚD. Každý žák dostal půlku šunkové pizzy a byl to skvělý výběr, protože všem se dělaly jen boule za ušima.


Další a zároveň poslední aktivitou bylo dlouho očekávané lanové centrum. Všichni žáci i učitelé, si oblékli jistící popruhy a vydali se zkoušet si lezení a vzájemné jištění, nejprve na trenažéru, poté na samotném lanovém centru. Všichni žáci se s nadšením zapojili a dokonce i ti, kteří se bojí výšek.


Adaptační den se všem našim žákům velice líbil a už se nemohou dočkat další podobné akce.


Kolektiv pedagogů 6. ročníku